top of page
A-works
Butterfly on Branch

NEI Coaching

Neuro Emotionele Integratie

“We know what we are, but not what we may be”

William Shakespeare

Wil je je graag gezond voelen en lekker in je vel? Zowel fysiek, mentaal als emotioneel? En heb je al veel tijd en energie gestoken om dit te bereiken? En toch ervaar je, dat iets je blijft tegenhouden of zelfs blokkeert? om daar te komen waar je graag wilt zijn.

Herken je dit? Dan kan NEI een effectieve methode zijn om je patroon of blokkade te doorbreken.

Wat is NEI coaching:

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Touch For Health..

 

  • geeft inzicht geeft in  de oorzaak van de disbalans, die tot je klachten heeft geleid.

  • oude patronen worden  losgelaten, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen.

  • Lange praatsessies zijn niet nodig.  De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt.

Wanneer is NEI geschikt? 

Wanneer je last hebt van fysieke, mentale of emotionele klachten, die jouw persoonlijke groei en geluk in de weg staan. zoals:

  • Stress- burn out klachten

  • Faalangst

  • Gebrek aan zelfwaardering of vertrouwen

  • Neerslachtigheid

  • Vermoeidheid

  • Andere fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, overgewicht.

NEI is een door zorgverzekeraars erkende werkwijze

Lid van vvnt 

vvnt.png

NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. Samen met jou gaan we kijken naar de oorzaak van de klacht of het patroon, die jou nu belemmert in je gezondheid, energie of ontwikkeling . Deze oorzaak wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Hoe werkt het?

Het testen kun je zien als een manier van communiceren met je onderbewustzijn.
Je kunt dit vergelijken met een leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is.

Hiervoor gebruik ik de O-ring (spier) test. Dit gaat via de hand van de client, die zijn/haar duim en middelvinger op elkaar gedrukt houdt (een O- vorm).
De O-ring spiertest komt uit de toegepaste kinesiologie

 

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling.

Dit gebeurt met een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen.

O ring.jpg

Mijn werkwijze

Ik werk graag integraal, pragmatisch, doelgericht en op maat.
Tijdens de eerste afspraak kijk ik eerst samen met je naar welke klachten of hulpvraag er op dit moment bij je speelt.
Deze maak ik het liefst zo concreet mogelijk. En bespreken we waar jouw persoonlijke behoefte ligt, wat je nu belemmert en hoe het zou zijn als je deze belemmering of klacht niet meer zou ervaren.


Voorafgaand kan er al een ander traject gelopen hebben (bijvoorbeeld op het gebied van fysieke gezondheid of loopbaan) waarbij er stagnatie optreed in je proces. En ontwikkeling stagneert.
NEI kan dan aanvullend je verder helpen, wanneer een cognitief gerichte methode onvoldoende effect heeft.
Maar ook, als je nog geen traject hebt doorlopen, kan een NEI interventie je inzicht en een gevoel van verlichting geven in je klachten of een patroon doorbreken, die je niet meer dient.

Praktische info

De eerste afspraak duurt ongeveer 75-90 minuten. 
Deze bestaat uit een intake/kennismaking en hieraan gekoppeld een NEI sessie.
Het tarief hiervoor bedraagt hiervoor € 125,= 

Soms is 1 afspraak voldoende om zelfstandig verder te kunnen met een aantal oefeningen of een aanvullende opdracht.
Wanneer er meer nodig is, kun je een vervolg sessie plannen van ongeveer 60 minuten.
Het tarief hiervoor bedraagt € 90,=

Interesse en wil je een afspraak plannen?
Stuur een
bericht en ik neem z.s.m. contact met je op.

bottom of page