top of page

Stress & Burn Out

beklemtoonde Vrouw

Programma "Stress Out"

Je doet het zelf, maar hoeft het niet altijd alleen te doen

Stress en burn out klachten uiten zich vaak op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
Onvoldoende werkplezier of teveel en langdurige werkdruk met negatieve stress zijn een aantal ingredienten waardoor je in een vicieuze cirkel terecht kunt komen. Heb je daarnaast ook nog moeite met het voelen of aangeven van je eigen grenzen,
kunnen er allerlei klachten ontstaan op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.  
In eerste instantie heb je misschien niks in de gaten. Je voelt je wat meer vermoeid en slaapt wat slechter. Totdat je op een dag geen plezier meer ervaart  in de dingen, die je doet. Je sleept je door je werkdag en voelt je te moe voor je gezin, je sport en afspreken met vrienden stel je uit.  Je zou het graag anders willen maar weer niet waar te beginnen en voelt er ook niet de fut voor. Soms kun je jaren zo doorgaan en glijdt het leven aan je voorbij. Of je voelt dat je niet anders meer kunt dan je ziekmelden, omdat het niet meer gaat.


Het programma " Stress Out" richt zich op het herstellen van deze balans te en daarnaast de oorzaak van klachten aan te pakken. Op deze manier werken we samen met jou aan je herstel. Stap voor stap, zodat je uiteindelijk weer gezond , met energie en met meer zelfbewustzijn weer zelfstandig verder kunt.  

HOE?

Door een maatwerk aanpak met individuele en integrale aanpak en begeleiding.  We onderzoeken samen met jou waar op dit moment fysiek, mentaal en emotioneel disbalans bestaat. En bij welke neurotransmitters in jouw situatie een tekort is ontstaan. Door middel van een plan op maat gaan we vervolgens concreet aan de slag. Met Aandacht voor de juiste voeding, beweging, slaap, mentale balans (werk en privé) en zingeving.  Waar nodig en gewenst kunnen voedings supplementen geadviseerd worden om tekorten van neurotransmitters en/of vitaminen en mineralen weer aan te vullen. 

Voor Wie?

Voor jou, wanneer je last hebt van stress of burn out klachten, onrust, donkere gedachten en gevoelens, stemmingswisselingen of  slaapproblemen.
Je bent misschien (gedeeltelijk) ziek gemeld en je zit in een negatieve spiraal, waar je zelf lastig uit kunt komen. 
Het traject kan parallel ingezet worden aan verzuim of reintegratie traject bij je werkgever.  

 

 1.  Scan/ 0-meting
Naast gesprekken geloven we ook in concreet meten.  Daarom ontvang je voor het intake gesprek een aantal digitale vragenlijsten, die je kunt invullen op een moment dat jou uitkomt..
Een van de vragenlijsten geeft als uitkomst hoe je jezelf op dat moment beoordeeld op 8 verschillende onderdelen die te maken hebben met gezondheid, vitaliteit en zingeving.  
Daarnaast vul je ook een neurotransmitter vragenlijst in om in beeld te krijgen, welke neurotransmitters een tekort kennen. Een veelvoorkomend probleem bij stress en burn out klachten.

 

 

2.   Adviesgesprek plus plan van aanpak op maat

De uitkomst van de vragenlijsten wordt tijdens een uitgebreid intake gesprek met je besproken. De combinatie van deze uitkomst, het intake gesprek en jouw eigen behoeften en doelen waaraan je wilt werken vormen de basis van een plan van aanpak op maat om jouw balans tussen je hoofd-hart en lichaam te herstellen. Dit plan geeft acties en stappen aan op de gebieden voeding, beweging, mentale balans en zingeving. Om zowel in je hoofd als in je lijf weer meer rust, ontspanning en op termijn weer energie, plezier en vitaliteit te brengen.
 

3  Coaching traject 

 •  Inzicht en herstelfase 
  Het herstellen van de hoofd-lichaam en hart balans is een cruciale factor en eerste stap richting herstel.
  Door middel van op de persoon afgestemde voeding, beweging en stressmanagement kan deze balans hersteld worden.
  Persoonlijke aandacht, inzicht en bewustwording zijn een belangrijk uitgangspunt om tot (duurzame) gedragsverandering te komen. Zowel fysiek, in de vorm van
   beweging en ademhaling, voeding, i.c.m. voedingssupplementen wanneer er (grote) tekorten zijn in neurotransmitters, vitaminen en mineralen.  Daarnaast individuele gesprekken om het proces van emotionele en mentale balans te ondersteunen en te verankeren..
   

 • Ontwikkel en groei fase   
  In deze fase ben je weer volledig of gedeeltelijk aan het werk. Je nieuwe gedrag duurzaam verankeren en monitoren is dan de uitdaging om terugval te voorkomen.
  Deze fase is cruciaal om je nieuwe ‘gedrag’ eigen te maken, zodat deze tot een gewoonte ontwikkeld kan worden. Zodat ook op de lange termijn de balans sneller hersteld kan worden wanneer er sprake is van een tegenslag of life event.

   

 • Nazorg:   
  Je fysieke, mentale en emotionele balans is verbeterd, je ervaart meer energie en hebt inzicht, nieuw bewustzijn en verandering weten te realiseren in jouw levensstijl.
  Je voelt je veerkrachtiger, energieker en hebt voldoende vertrouwen om zelfstandig verder te kunnen. Om de nieuwe balans te behouden heb je voldoende tools en zelfkennis in je rugzak. Mocht het toch even tegenzitten en je een steuntje in de rug kunt gebruiken, dan ben ik beschikbaar voor je.  

poppetjes afbeelding.jpg

Onze kernwaarden

Integraal

Onze aanpak richt zich op de oorzaak in plaats van symptomen om blijvende resultaten of verandering te realiseren

Maatwerk

Ieder mens is uniek met zijn eigen DNA, talenten en levenservaring. Een aanbod op maat is daarom essentieel

Integraal

Onze aanpak richt zich  op de oorzaak en de balans tussen hoofd, hart en lichaam  om duurzame resultaten te realiseren

Persoonlijk

Persoonlijk contact, korte lijnen en integriteit t.a.v. persoonlijke informatie is waar we voor staan

Resultaat

Door te werken met gevalideerde scans en tools zorgen we voor dienstverlening die effect heeft.

bottom of page