top of page
A-works

Loopbaan begeleiding & Werkgeluk

"Getting lost is a great way to find yourself"

Wil je meer ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in je leven met werk waar je energie van krijgt en aansluit bij jouw talenten en interesses?

Ik ondersteun je graag in een individueel loopbaan traject. 

Samen gaan we doelgericht op zoek naar jouw talenten en drijfveren. En onderzoeken we welke stappen jij te zetten hebt om meer werk- en levensplezier te ervaren. Terug naar jezelf. Om vanuit jouw eigen pad jezelf en jouw wereld te verrijken met wat jij te doen hebt! ook waar je nu in vastloopt of wat je beperkt, om nu de stappen te gaan zetten die je leidt naar meer zingeving en werkplezier.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

 • Je dichter bij jezelf te brengen.  Niet alleen een beroep te doen op je verstand, maar ook je gevoel.

 • Het creëren van inzicht en bewustzijn van jouw talenten en kwaliteiten.  

 • Deze door te vertalen naar functie richtingen en rollen.

 • Je inzicht te geven in jouw saboterende gedachten, die jou beperken om stappen te gaan zetten.

 • Individuele coaching, zowel persoonlijk als digitaal, waarbij ik jou als mens centraal stel, los van je rollen of functie, die je in je werk en prive leven hebt.

 • Maatwerk, in gesprekken, keuze instrumenten en opdrachten.

Voor wie? 

 • Voor jou, wanneer je twijfels hebt over je huidige functie en of deze nog bij je past.

 • Voor jou, als je een beter inzicht in jezelf wilt hebben en welke beroepen bij jou passen.

 • Voor jou, als je op zoek bent naar wat je werkelijk drijft en waar jouw talent ligt.

 • Voor jou, wanneer je geld wilt verdienen met dat wat je het allerliefste doet.

 • Voor jou wanneer je huidige werk je meer energie kost dan dat het je oplevert.

 • Voor jou, als je last hebt van gevoelens van onvrede over je werk en je leven.

Werkwijze

Ik start altijd met een uitgebreide intake van 60-90 minuten.

Hierin hoor ik graag meer over jou als persoon, je achtergrond en waar je behoefte ligt in het traject.  Een duidelijk doel wordt geformuleerd waar we naartoe gaan werken.

 

Hoe verder?

Het vervolg kenmerkt zich door een afwisseling tussen gesprekken op locatie, wandel afspraken, digitale afspraken en contact per mail en telefoon. De frequentie en vorm is in overleg en afhankelijk van jouw behoefte.

Om sneller tot de kern of jouw hulpvraag te komen kan ik gerichte tools en instrumenten inzetten. Of geef ik je concrete opdrachten waarmee je aan de slag kunt. Het is maar net wat past voor jou en het beste resultaat geeft.

_MG_5086_edited.jpg

Hoe lang duurt een traject?
Dit varieert per persoon en vraagstuk dat er speelt.  Gemiddeld genomen kent een loopbaantraject 5 a 6 gesprekken binnen 2 tot 3 maanden.

 

Wanneer er sprake is van loopbaan begeleiding binnen een re-integratietraject a.g.v. ziekte of beperkingen is er vaak meer nodig en duurt een traject gemiddeld 6 maanden.

Ervaringen

"Ik heb een heel fijn traject gevolgd bij Ammerens. Ik vond de ondersteuning vanuit haar als persoon heel prettig, ze is heel fijn in de omgang en ik durfde snel eerlijk en open te zijn over mijn twijfels en onzekerheden. De tools waarmee Ammerens werkt, de testen en de arbeidsmarktscan etcetera werken erg verhelderend. Ik was heel erg aan het zweven, maar merkte echt gedurende de gesprekken en de voortgang dat alles steeds meer op zijn plek viel. Met een nieuwe baan als resultaat. "   Sofie, WMO Consulent

"Het loopbaan traject bij Ammerens heb ik als erg waardevol ervaren. Gesprekken waren laagdrempelig en ook erg prettig. Het is goed om zaken eens vanaf een andere kant te bekijken en benaderen, waardoor bij mij nieuwe inzichten zijn ontstaan. Ook erg fijn dat er mee wordt gedacht en ik ook buiten de gesprekken om nog extra tips kreeg! Het heeft mij in ieder geval geholpen om weer verder te kunnen"   Teun, Biologie docent

"Het loopbaantraject bij Ammerens was fijn en persoonlijk. Ammerens toont oprechte interesse en kan goed luisteren, ook naar wat je tussen de regels door zegt. Ik vond het prettig dat de sessies meegroeiden met mijn persoonlijke situatie en dat er aandacht was voor de emotionele en psychologische aspecten rondom het zoeken van een baan. Ammerens bood me zowel stof tot nadenken als concrete handvatten waar ik direct mee aan de slag kon. Het traject is voor mij heel waardevol geweest. Ik weet beter waar ik op werkgebied voor sta, wat voor baan ik zoek en waar ik die kan vinden. In plaats van het me te laten overkomen durf ik weer controle te nemen over mijn loopbaanproces, en ik kijk met plezier en vertrouwen uit naar wat er op mijn carrièrepad gaat komen!
Levie, gedragswetenschapper

"Eind 2020 heb ik bij Alifestyle een ontwikkeladviestraject gevolgd. Ammerens luistert goed, stelt goede vragen en heeft het traject afgestemd op mijn persoonlijke (werk)situatie. Door middel van gesprekken en concrete opdrachten heb ik nieuwe inzichten verkregen en daarnaast bevestigd gekregen waar mijn interesses en loopbaanwaarden liggen. Ook geeft Ammerens praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. Het traject is afgesloten met een ontwikkelplan om zelf verdere vervolgstappen te kunnen zetten. Al met al erg nuttig en waardevol, bedankt Ammerens!"  Nina, Account  manager/ coordinator

bottom of page