top of page

Over Alifestyle

Over Ammerens van der Touw

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezonder, bevlogen en zinvol leven, met minder negatieve stress.

Hierbij geloof ik in persoonlijke en integrale dienstverlening op maat om een succesvol en duurzaam resultaat te realiseren. 

Over Alifestyle

De naam Alifestyle is een combinatie van A (van aandacht en mijn eigen initiaal) en levensstijl.

Aandacht is een cruciale factor om dingen te veranderen, verbeteren of laten groeien. Leef of levensstijl is voor mij meer dan alleen maar gezonde voeding en voldoende beweging. Als je hoofd vol negatieve overtuigingen, emotionele blokkades zit met een lichaam vol stress en je niet gelukkig bent in je baan of je leven, heb je weinig aan alleen gezonde voeding en bewegen. Je gezond en goed in je vel voelen vraagt ook om mentale vitaliteit met voldoende veerkracht en levenslust. 

Mijn werkwijze
Kenmerkt zich door oprechte interesse in wie jij bent, wat je drijft of belemmert. 
Door de combinatie van mijn sensitiviteit met een wetenschappelijke opleidingsachtergrond en vele jaren ervaring, kom ik snel tot de kern. En werk ik graag toe naar concrete resultaten. Begeleiding is individueel, zowel digitaal als fysiek. Voor duurzame resultaten is het belangrijk de oorzaak van klachten helder te krijgen. Het lichaam en brein is complex en reageren continue op elkaar. Door beiden aandacht te geven, wordt voorkomen dat alleen symptoombestrijding plaatsvindt, waardoor klachten kunnen blijven terugkeren.

Mijn eigen levensfasen en loopbaan behoeften

Als kind al was ik sterk geïnteresseerd in wat mensen beweegt en was ik zelf zoekend in wat ik ‘later’ wilde worden. Dit kon elke keer veranderen, van psycholoog tot dierenarts, van tennisster tot dokter. Het maken van studie – en daarna loopbaankeuzes was voor mij altijd een uitdaging. Mijn brede interesses pasten nou eenmaal niet zo makkelijk in 1 beroep.
Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik werkervaring opgedaan in de HR -en re-integratie branche van begeleidende en adviserende rollen tot functies in hoger management en staf.  
Door mijn continue behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en uitdaging, ontdekte ik dat behoeftes kunnen veranderen tijdens je leven. Nieuwe levensfasen, zoals het settelen met een partner of het krijgen van een gezin, kunnen andere behoeften en interesses in je losmaken. In mijn geval betekende dit perioden van leuke en uitdagende banen, afgewisseld met zelfonderzoek en het volgen van trainingen of opleidingen wanneer ik ervaarde dat ik toe was aan een volgende stap om mezelf te ontwikkelen. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van loopbaan -en lifecoaching. En deel ik deze kennis graag met jou.
Mijn visie: Lichaam en geest als 1 systeem

Naast de mens en zijn loopbaan, is ook  gezondheid en sport een passie van mij die als een rode draad door mijn leven loopt. Niet zo gek, want om je lekker in je vel te voelen zijn beiden nodig.
Om ook op het gebied van gezondheidsklachten mensen te kunnen ondersteunen ben ik onder meer opgeleid als trainer hormoonfactor en (orthomoleculair) voedingstherapeut, NEI coach en running therapeut.  Hierbij ga ik uit van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam en geest met elkaar in verbinding staan en elkaar continue feedback geven. Positieve gedachtenkracht, in een gezond lijf met voldoende veerkracht en zingeving, is waar ik met jou naartoe werk, De stip aan de horizon!   

_MG_5262JPEG.jpg


Of het nu gaat om je eigen gezondheid of bevlogenheid in je werk of leven. Of juist dat van je organisatie of team.
Ik ontmoet je graag!

IMG_7614_edited_edited.jpg
bottom of page